Proiecte

De-a lungul activității noastre am desfășurat și continuăm să susținem proiecte atât de interes profesional, științific, informațional, dar și personal.

Sănătate Publică

Deapartamentul de Sănătate Publică ajută la informarea populației despre diverse teme medicale de importanță foarte mare:

 • Cardiocheck

În cadrul campaniei CardioCheck am realizat diferite activități împreună cu voluntarii pentru a informa populația cu privire la afecțiunile cardiovasculare, diagnosticul acestora, tratamentul și prevenția.

 • InfoDiabet

Campania IndoDiabet își propune să sensibilizeze populația cu privire la importanța diagnosticării precoce a diabetului, cunoașterea factorilor de risc, a complicațiilor și necesitatea abordării unui stil de viață echilibrat.

 • Tobaccontrol

Campania Tobaccontrol are ca scop educarea publicului larg în legătură cu consumul excesiv de tutun și efectele negative ale acestuia.

 • DermaTalk

Campania DermaTalk, implementată recent, aduce în prim-plan o problemă des întâlnită, îngrijirea corespunzătoare a tenului. Aceasta a avut ca obiectiv informarea populației despre cum stabilim ce tip de ten avem și despre îngrijirea corespunzătoare a acestuia. Totodată, riscurile expunerii la radiațiile UV și patologiile care pot apărea în urma neîngrijirii corespunzătoare a tenului au fost subiecte de discuție în cadrul campaniei.

 • OncoFight

În cadrul campaniei OncoFight abordăm un subiect sensibil, CANCERUL. Ne dorim să evidențiem importanța testării în cazul unei predispoziții pentru această afecțiune. În același timp, încercăm să aducem la cunoștință semnele cele mai importante în debutul acestei afecțiuni și sfaturile medicului în prevenirea cancerului.

Educație și Practică Farmaceutică

Departamentul de Educație și Practică Farmaceutică vine în ajutorul studenților în ceea ce privește formarea profesională și, totodată, încearcă să aducă elevii mai aproape de meseria de farmacist prin diferite proiecte:

 • Informarea în licee

Această campanie are ca scop apropierea viitorilor studenți față de profesia de farmacist. De-a lungul timpului această campanie a reușit să îndrume numeroși studenți către Faculatea de Farmacie.

 • Oportunitățile Studentului Farmacist

Oportunitățile Studentului Farmacist este o campanie foarte importantă pentru studenții Facultății de Farmacie, ce aduce cu fiecare an, noi perspective asupra profesiei de farmacist.

Mobilități Studențești

   Departamentul de Mobilități Studențești deschide noi orizonturi studenților farmaciști, atât național, cât și internațional, pentru a se dezvolta pe plan profesional și personal.

 • InterFrama

Proiectul InterFarma oferă oportunitatea unui schimb de experiențe, timp de o săptămână, într-un alt centru universitar din țară. Studenții care participă la acest proiect, iau parte la programul educațional al centrului gazdă și la cel social.

 • Students Exchange Program

Un proiect Internațional ce oferă oportunitatea studenților farmaciști din întreaga lume să realizeze practica de vară în diferite domenii farmaceutice în afara țării de proveniență.

Programe sociale

Departamentul de Programe Sociale este un departament unic, care își propune să îmbine talentul cu voluntariatul și să ajute persoanele mai puțin norocoase.

 • Fii bucuria unui copil

Această campanie se desfășoară primăvara, fapt ce ne-a inspirat să aducem unor copii o mică rază de soare. Realizăm un stand cu obiecte handmade ce sunt vândute, iar banii strânși ajung sub formă de cadouri către cei mici.

 • Standul de Crăciun

Una dintre cele mai iubite perioade din an este iarna și, implicit, Căciunul. Organizăm ateliere de creație unde voluntarii noștri pun suflet în toate obiectele pe care le realizeză, iar acest lucru se vede prin donațiile pe care le primim. La finalul campaniei alegem o cauză unde se vor duce toți bănuții adunați

 • Concert caritabil de colinde

Spiritul sărbătorilor ne învăluie pe toți în perioada Crăciunului fapt ce ne aduce împreună în fiecare an. Organizăm un concert de colinde cu toți voluntarii curajoși și talentați pentru a ne încânta colegii, dar și profesorii.

 • Help for women

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii am decis să venim în sprijinul acestora cu diferite produse de îngrijire personală. Pentru procurarea acestor produse am organizat o strângere de donații, atât financiare, cât și materiale.

Resurse Umane

Departamentul de Resurse Umane vine în sprijinul bobocilor famarciști, facându-le trecerea de la liceu la facultate mult mai ușoară, organizând diverse proiecte:

 • Orientation days

Orientation Days este un proiect organizat în parteneriat cu Universiatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași, care vine în ajutorul bobocilor cu o mică introducere despre ce înseamnă viața de student și unde o să se desfășoare aceasta.

 • Big Brother

Proiectul Big Brother își are ca scop inițierea bobocilor în viața de student-voluntar. Fiecărui boboc i se atribuie un coleg din an mai mare, care să-i fie alături pe parcursul duratei proiectului și nu numai. În cadrul proiectului, familia nou formată, pe lângă sfaturile academice, trebuie să îndeplinească mici task-uri ce îî va face să se apropie mai mult unii de ceilalți. Proiectul se termină prin desemnarea unei familii câștigătoare.

 • Teambuilding-ul

Unul dintre cele mai așteptate momente din semestru este teambuilding-ul, cel mai bun prilej de a ne cunoaște și familiariza unii cu ceilalți. În decursul acestei perioade, voluntarii vor avea parte de workshop-uri educaționale și interactive, dar și de foarte multă distracție. Acest eveniment este dedicat apropierii de voluntari și de creare a conexiunilor interumane.